Nollningen går vidare

Igår va det fadderhäng och vi partade hos Emil och Helana (ruskigt nice människor) och det blev till slut ganska många där.

Våra nollor måste va bäst alltså, de ställer upp på allt och aldrig nån klaging.. Trevliga ocg vettiga verkar de med. Det är bara ensak som är jobbig med nollningen och det är att min prins inte är här, annars hade allt varit perfekt.

Idag är vi lediga men i morgon är det en heldag + natt för då är det först Kvastkampen som är en brännbollsturnering mellan de olika nollegrupperna från de olika föreningarna, sen är det preppsittning på Claessons, allt detta rundas av med en omfång av Last man Standing på campus, det går ut på att den grupp som har flest deltagare som fortfarande är vakna klockan 06.00 på söndags morgonen vinner.

Just nu är det ganska mycket i skolan men det är ju bara tre dagar i veckan så det blir nog bra ändå får man hoppas.

Bilderna från nollningen kommer att läggas ut på bilddagboken, jag återkommer med en länk..

Nej nu ska jag kolla om det är nåt jag orkar göra annars blir det nog en lugn dag med mycket tid i telefonen med prinsen..

//Olivia

Nollning!!

Nu har den äntligen dragit igång!!

Härliga nollor fick vi oxå, Texas ranges nollor är skittajta!!

Den här nollningen ska vi ta hem!!!

Nej nu ska jag dra för ikväll är det utskottskväll på Gubbholmen.

//Olivia 

Möblerat om

Nu är lägenheten förbannat fin!!!

Mattias och Christian fick slita igår... Först satte de upp en lampa ovanför matbordet, sen fick de hjälpa mig att möblera om vilket innebar tunga lyft och en del skruvande... Sen fick jag dem att hjälpa mig med att sätta upp den vackraste tavlan som finns nämligen den på min älskade Florry. Nu sitter hon på väggen ovanför TV:n och har koll på allt som händer.

Har möblerat om helt, det blev mycket rymligare nu när jag satt det tvådelade vitrinskåpet på höjden istället för på bredden.. Idag har vi satt upp tavlor och fixat i sovrummet. IKEA öppnar på onsdag här i Karlstad så då blir det nog en del shoppoing där.

Förövrigt så drar nollningen igång i morgon så det ser man fram emot, men det innebär även att skolan börjar igen. Ska bli ganska skönt med en vardag igen :D

Nu ska jag nog försöka få tag på Pyret, eller kanske gör det ikväll när älsklingen åkt hem så vi har tid att prata lite..

//Olivia

Snart börjar skolan igen..

Idag är det möte inför nollningen och det ska bli sjukt nice att äntligen få komma igång med den!

Annars har det inte hänt så himla mycket, har slutat jobba, åkt till värmland och träffat älsklingen. Är ganska trött hela tiden så det blir väl doktorn nån dag..

Over and out  //Olivia

Igår var det en bra dag!

I går va jag ledig så mamma och jag hade en heldag. Vi åkte till IKEA och shoppade lite, ska ju ta bussen upp så det blev inte så mycket shoppande. Sen fortsatte vi mot Svedala eftersom vi hört talar om SWEdala quality outlet.. Gissa om det fanns fina grejer där, man har ju sett outlets där allt ligger huller om buller men den här såg ut som en exklusiv boutique.

Hittade en rosa tröja med trekvartsarm från KOOLA ANNA, en blus/tunika från Rules by Mary och ett par jeans från Wrangler.. Allt detta fick jag för lite över 600 så det är ett givet stopp nästa gång man är hemma :D

När vi kom hem framåt kvällen så va det bara att äta en macka och ge sig ut. Den 16 augusti är ju nästan helig när man jagar. Jag och pappa gav oss ut för att pürsha på råbock.

Vi satte oss i tornet och väntan började. Plötsligt kommer en råbock skuttande ut ur skogen. Han kom snett mot oss så jag kunde inte skjuta, sen försvann han igen men pulsen tog lång tid på sig att gå ner igen. Vi såg hur han sprang och jagade en get inne i björket och att de inte reagerade på vår lukt vilket va tur eftersom det blåste lite hit och dit hela kvällen.
Bocken visade sig ett par gånger till men även dessa gånger var det omöjlig att få iväg skottet.

Plötsligt kom han tillbaka, sakta men säkert kom han fram bakom tallarna. Jag tog upp bössan och då föll kikarskyddet i golvet, han skuttade iväg och jag svor en lång ramsa för mig själv. Tog inte ner bössan för jag tänkte att han kanske skulle våga sig tillbaka. Det gjorde han..

Lika sakta och fint kom han igen, pappa tog upp kikaren för han ville va säker på att den hade horn. Innan pappa hade kollat så var bössan osäkrad och redo.. "Ett steg till" tänkte jag, "bara ett steg till" för han stod bakom några grenar, då tog han ett steg framåt och skottet gick. Han hoppade till och försvann...

Vi klättrade ner och gick fram för att se hur det hade gått, han låg där han hade landat efter sitt hopp. Mitt skott hade tagit precis rätt, mellan hjärtat och lungorna.. Adrenalinet flödade när jag insåg att JAG JUST HADE SKJUTIT MIN FÖRSTA RÅBOCK!!!

En 3,2grams 222 lämnar inte mycket spår och lämnar en fin sårkanal samt ger ett litet utgångshål. Denna kula skjöts iväg av en Sako Vixen som jag fått låna av pappa. Tack för lånet pappa!!

Idag har jag varit en sväng i jaktaffären och inhanlade ett par nya stövlar. Det blev ett par vinterfodrade Aigle så att jag slipper att frysa så jävligt om fötterna. Så du Pyret när du läser detta så vet du att jag är fullt rustad för en härligt blöt andjakt eller liknande ; )

//Olivia

Jobba kväll..

Jag har fått sova ut idag, eller ja, jag kom i säng vid lite över två och blev väckt vid halv elva vilket va helt okej.
Ska jobba kvällen idag och det har jag inte gjort inan så det ska bli lite spännande. Är väl antagligen inte så jobbigt brukar ju handla om sunt förnuft och sen är ju mina boende ganska klaa så de kan berätta hur de vill ha det.

Älsklingen har skaffat blogg nu med, roligt att vi kan läsa varandras blogg och se vad den andra gör när vi är så långt ifrån varandra. Saknar honom verkligen, vill ha tillbaka vår vardag. Är så trött på att ha olika vardagar, en hemma hos mamma och pappa, en hemma hos älsklingen och en hemma hos mig själv.

Jobbar och sliter med ett klart mål! Min lägenhet ska få en ansiktslyftning, skulle verkligen behöva en nys större säng, en fin och fräsh soffa för den jag har har jag fått behålla när Tina flyttade, sen hade det ju inte suttit fel med med nya mattor och gardiner och lite sånt smått och gott. Skulle tycka att det va roligare att hålla ordning om jag tyckte att det va fint i lägenheten, det skulle hjälpa mig att sluta va så omotiverad med städningen...

Ser fram emot den utlovade taco-helgen med Pyret, ska bli så förbannat roligt att uppleva det igen, har ju inte gjort det sedan Thoreliustiden.

//Olivia 

Produktiv dag.

Har hunnit massor idag. Varit grymt effektiv på jobbet. Sprungit från rum till rum, känns som jag hade full koll på läget HÄRLIG KÄNSLA. Va till och med så seriös när jag städade att jag tog ut mattorna och piskade dem, annars duger det med dammsugning.

Fixade fika för boende med besök utomhus, tänk er 10 relativt pigga och ickedementa åldringar som sitter i solen och dricker eftermiddagskaffe och sjunger sommarsånger, man bli så glad och de ser så pigga ut. Det kvittar vilka krämpor de klagat på innan, de försvinner när det händer något nytt och spännande för dem.... Min lilla goding till tant satt i solen och njöt efter att hela dagen klagat på klåda, nu satt hon där och fnittrade och sjöng med, åt tårta och drack kaffe men det roligaste av allt är att tanten snart fyller 98 år är helblind och halvdöv men sa att alla va så trevliga och såg så fina ut.
Man blir helt varm inombords när hon skrattar och är nöjd!

Nu ser jag faktiskt fram emot att jobba i morgon, hoppas att de är lika pigga och glada då!

//Olivia


Sovmorgon!!!

Idag fick jag sova länge, mycket länge...

Vaknade vid kvart över elva och va helt utvilad, en känsla som jag inte haft på mycket länge. Underbart!!!

Knät har varit lindat i natt så det känns bättre idag så jag hoppas att det håller i sig annars blir det kryckor ett tag, men bara det blir bättre så klarar jag nog det.

Ska ta det lugnt idag för i morgon ska jag jobba och efter det ska jag och mamma shoppa lite..

Kram Olivia

Jobbat och pajjat knät

Jaha då har man jobbat första dagen på nya avdelningen. Klara boende men tunga.....

Skulle gått brevid idag men eftersom jag jobbat på några av de andra avdelningarna innan så fick jag hoppa direkt in i jobbet och duscha en tant. Det är så himla tillfredsställande när man hjälpt någon som tackar och man hör att de verkligen menar det. Känns som om man vekligen betyder nånting då och det är en skön känsla!!

När mamma hämtat mig och jag hunnit duscha så åkte vi mot Ystad för att shoppa lite och överraska mormor och morfar. När vi kom fram till Ystad hade jag halvont i knät, tänkte att jag kunde gå av det..... FEL, när vi kom tillbaka till bilen frågade mamma om jag ville en sväng till ÖB, jag sa nej ör mitt knä gjorde så jävla ont men vi åkte dit ändå, jag hade ju en vagn att stödja mig på.. Efter ett tag gjorde det så förbannat ont att jag bara ville skrika. Drog upp byxorna och jämförde knäna, det högra va ganska svullet..

Sen tittade vi förbi mormor och morfar och var lite sociala. Knät ville inte va med då heller..

Nu ska jag lägga mig för jag va duktig och steg upp kvart i sex..

Sov Gott  //Olivia

Buss i evigheter

Steg upp tidigt idag, skulle ju åka hem. Ibland undrar man om det inte vore bättre med egen bil än all denna bussåkning.

Alla busschaufförer verkar ha ett gemensamt mål, nämligen att få sina passagerare att frysa ihjäl. Busschauffören från Göteborg till Lund va totalt flippad. Räckte finger till andra längs vägen, vägrade släppa ut dem som kom på påfarterna, körde som han stulit bussen, pratade i telefon hela vägen om att låna släp och köra sten (!?) och det värsta av allt va att gubben envisades med att ha AC:n på 15 grader svinkallt..... Det va himla nice att äntligen gå av när bussen kom till Lund.

Nu sitter man hemma och tittar på Ian Wrights Unfit Kids, himla bra och inspirerande program om sjukligt feta barn.. Hoppas att "rätt" människor tittar och får sig ett trevligt uppvaknande!!!

Är lagom seg och börjar jobba klockan 7, ska iofs "bara" gå brevid i morgon men sen är det allvar...

Det är så skönt att ha pengar på kontot!! Ska ta en tur med mamma till Jysk, Rusta och lite smått och gott utan att ha dåligt samvete..

Ser fram emot nollningen nu, och jag ser verkligen fram emot den 27 augusti för då får jag lön för allt slit!!!

//Olivia

Hem för att jobba

Okej, nu sitter man här i sin alldeles egna lägenhet igen. Så skönt det är att vara på ett ställe där man får bestämma själv...

Har hänt mycket som gjort mig glad idag. Pyret ringde och hade en pyjamas/taco-helg på förslag och GUD vad jag har saknat våra pyjamas/taco/läxkvällar, nu blir det i ny tappning men det ska bli så roligt!!

Har åkt ner från Pojken med stort P och jag längtar redan, blev inte ens arg när han väckte mig i morse och sa hejdå innan han åkte till jobbet, ville inte att han skulle åka och tyckte att han skulle stanna i sängen med mig....

Ska bli så skönt när han kommer ner hit senare i höst och bor här på riktigt, bara han och jag igen + kanske en vovve. Längta till det att allt här är vårt och inte bara mitt/hans utan vårt.

IKEA
öppnar snart i Karlstad och då blir här fräscht och fint, hemma hos OSS

/Olivia

RSS 2.0